انیسه سادات خبرگزاری کاویان واشنگتن
این شب ها شهرهای امریکا آرامش اش را از دست داده است.
دامنه ی اعتراض ها که با کشتن شدن جورج فولید توسط پولیس چند ماه پیش آغاز شد هنوز ادامه دارد و رقابت های انتخاباتی جوبایدن ودونالد ترامپ اما آن را بیشتر شعله ور ساخته است.
کاوران های طرف داران دونالد ترامپ در بسیاری از شهرهای امریکا، به جاده ها می ریزند و هر ازگاهی تقابل میان آنان وجنبش های طرف دار حقوق سیاه پوستان ایجاد می شود.
در برخی موارد این تقابل ها چنان خطرناک ومتشنج استند که یک دیگر را با سلاح نشانه می گیرند.
کاروان های کارزارهای انتخاباتی مرتبط با دونالد ترامپ را بارها دیدم که با خودشان سلاح حمل میکردند و همزمان سبب تنشج وراه بندان های طولانی درجاده ها شدند
در تازه ترین مورد درشهر پورتلند امریکا، از اثر درگیری میان هواداران دونالدترامپ و فعالان حقوق سیاه پوست ها،یک تن کشته شد. در گیری درشهرکه مرکز اعتراضات علیه نژاد پرستی به ویژه پس ازقتل جورج فلوید است، این شهر زیر سایه سنگین نیروهای امنیتی قرار دارد. پیشتر شهر کنوشا نیز گویای اعتراضات تقریبا مشابه بود. اعتراض های که پس از شلیک پولیس به یک مرد سیاه پوست اوج گرفت و به خشونت کشیده شد.هرچند این مرد هنوز زنده است اما کاملا فلج بوده واحتمال دارد دیگر نتواند راه برود.
هفته گذشته در جریان اعتراضات کنوشا، نو جوان هفده ساله ی که ویدیو های از وی در کارزار های انتخاباتی دونالد ترمپ به نشر رسیده است، از ایالت ایلنویز با سلاح گرم به ایالت ویکانسن رفت و در کشمکش با معترضان، دو فرد را به گلوله بست.
اعتراض ها در بسیاری از ایالت های امریکا ادامه دارد و خسارات جانی و مالی هنگفتی را به همراه داشته است. بیشترین این اعتراض ها در ایالت های اورگان، نیویارک، وسکانسن، جورجیا، مریلند، شهر واشنگتن و لاس آنجلس اتفاق افتاده است.
از شروع اعتراض ها تا اکنون بیش از 33 نفر از معترضان با ضرب گلوله کشته شده اند و صد ها تن دیگر به شمول سربازان پولیس زخم برداشتند. پولیس نیز هزاران تن را به اتهام چور چپاول وتخریب مغازه ها بازداشت کرده است. خسارات وارد شده از اثر این اعترض ها در شهر های مختلف امریکا به بیش از هفت صد میلیون دالر می رسد.
بی نظمی وهرج ومرج دراین کشور، تصویر امریکا نزد جهانیان را خدشه دار کرده است.
کشورکه داد از دیموکراسی وحقوق بشرمی زند، خود این روزها به کانون نقض حقوق بشر، آزادی های فردی و بی نظمی بدل شده است.
ریشه بیشتر این نا امنی ها انتخابات پیشرو در امریکا و توسل دونالد ترمپ به گروه های راست گرای افراطی داخل امریکا دانسته می شود، ایجاد شکاف نژادی بین سیاه پوستان و سفید پوستان و تمرکز بیش از حد به تیوری توطیه برای برنده شدن در انتخابات نیز به آن پیوند دارد.
این در حالی است که به گزارش رسانه های امریکایی، دونالد ترمپ به هیچ یک از قول های انتخاباتی اش در انتخابات 2016 عمل نکرده است. ازوعده های مهم انتخاباتی وی تاسیس دیوار در مرز مشترک امریکا- مکسیکو، فسخ قانون بیمه صحی اوباما، پایان جنگ افغانستان و اعراق، صلح با کوریای شمالی، ازدیاد تعرفه های تجاری و گمرکی بر کالهای چینایی و تغییر در توافقنامه هستوی با کشور ایران بود.
دراین میان اما رقابت های انتخاباتی تنگاتنگ میان دونالد ترامپ نامزد حزب جمهوری خواهان و جوی بایدن نامزد حزب دیموکرات ها جریان دارد، بایدن بیشتر به وحدت ویک پارچی امریکا تاکید دارد، اما دونالد ترامپ بیشتر از تقلب در انتخابات پیشرو هشدار می دهد او در اخرین روزهمایش پنج روزه جمهوری خواهان، سخن می گفت به صراحت اداعای تقلب درانتخابات پیش رو را مطرح کرد،چیزی که ازسوی مقام های اطلاعتی امریکا به شدت رد شد.
درکناراعتراض ها، بحران کرونا نیز امریکا را دچار مشکل کرده است، عمکرد ضعیف اداره دونالد ترامپ درکار رسیدگی به پاندمی کرونا،انتقاد های زیادی را در داخل وبیرون ازین کشور به همراه شده است. چیزی که منتقدین می پندارند، لطمه ی بزرگ بر اعتبار وجایگاه امریکا درمجامع بین المللی وارد کرده است.در حال حاضر، هفت میلیون تن درامریکا دچار به کوید 19 هستند، که ازاین میان، 183000 تن جان هایشان را از دست دادند این یعنی، بیشترین رقم تلفات ناشی ازکرونا درتمام دنیا. دستکم چهل میلیون نفر هم از اثر این بیماری و هرج ومرج بیکار شدند، که ضربه ی بزرگ براقتصاد امریکا وارد شده است. کارشناسان رکود اقتصادی امریکا را بزرگترین رکود اقتصادی درتاریخ این کشور می دانند که در ده های 20 و30 قرن نزده شباهت دارد.
حالا همه می پرسند که مسوول این وضعیت کی است؟ بسیاری امریکایی ها می پندارند که دونالد ترامپ با انکار کرونا و نداشتن برنامه پیشگیرانه مسوول این وضعیت است وباید پاسخ دهد اما آقای ترامپ هرگز بار ملامتی را نه پذیرفته است.
حالا روشن نیست با این وضعیت، امریکا به کدام طرف روان است و درنهایت چگونه می شود نظم قبلی را به این کشور برگشتاند.؟ چیزی به باور خیلی ها بستگی به نتایج انتخابات و عملکرد حکومت بعدی دارد