هیأت مذاکره کننده افغانستان پیش ازچاشت امروز( جمعه11 سپتمبر) افغانستان را به قصد قطر ترک کرد.
سپیدار درخبرنامه ی نوشته است که ریاست این هیأت را داکتر عبدالله به دوش دارد و افزون برهیأت مذاکره کننده، حنیف اتمر سرپرست وزارت خارجه نیز او را همراهی می کند.
درخبرنامه گفته شده است که داکترعبدالله به نمایندگی دولت افغانستان دراین نشست سخنرانی خواهد کرد.
دیداربا نماینده های کشورهای اشتراک کننده درحاشیه این نشست نیز در برنامه سفر آقای عبدالله درقطر گنجانیده شده است.
رییس شورای ملی مصالحه ابراز امید واری کرده است که این نشست تاریخی بتواند منجر به صلح و پایان جنگ چندین ساله درکشورشود.
ازسویی هم دفتر یوناما درکابل دراعلامیه ای ازآغاز نشست فردا، استقبال کرده و آن را یک فرصت تاریخی برای افغانستان خوانده است. دفترنمایندگی سازمان ملل متحد از هر دو طرف خواسته است که ازاین فرصت، برای نجات افغانستان از فلاکت جنگ و فقر استفاده کنند.
ازسویی هم درقطر، تمام آمادگی ها برای برگزاری نشست فردا( شنبه 12 سپتمبر) گرفته شده است. اینجا هم تالاری است که در آن نشست برگزار می شود. تالار نور پردازی شده با چیدمان فاصله گزاری اجتماعی به دلیل پاندمی کرونا.
ازجانب افغانستان، داکترعبدالله، رییس شورای ملی مصالحه، حنیف اتمر سرپرست وزارت خارجه، ازجانب طالبان، ملابردار، به نمایند گی از کشور میزبان، وزیرخارجه ی قطر، ازجانب امریکا مایک پومپئو وزیرخارجه ی این کشور ونیز زلمی خلیلزاد افزون برهیأت تعین شده طالبان و دولت افغانستان، درنشست افتتاحیه حضور خواهند داشت.
نارضایتی کشورهای غربی
بااین هم همه ی کشورهای حامی افغانستان ظاهرا دل خوشی ازمیکانیزم این مذاکرات ندارند، چنانیکه فرانسه یک بار دیگر با رهایی زندانیان خطرناک طالبان به گونه قاطعانه مخالفت کرده و گفته است که مجرمین که در قتل شهروندان فرانسوی دست دارند نباید رها شوند.
شش زندانی خطر ناک طالبان دیروز از بند رها و توسط هوای پیمای مخصوص قطری به این کشور منتقل شدند زندانیان که تا نیتجه ی مذاکرات زیرنظارت قطر خواهند بود.
اجندای نشست مقدماتی:
باهمه ی این بگو مگوها نشست بین الافغانی فردا در قطر برگزار می شود. بربنیاد اطلاعات رسیده به کاویان، در نشست افتتاحیه، روی این چهار مورد بحث خواهدشد.
توافق روی اصول مذاکرات
توافق روی میکانیزم تسهیل کننده
توافق روی اجندای مذاکرات اصلی،
و توافق روی تشکیل دبیرخانه مشترک برای مدیریت مذاکرات از اجندای مهم نشست فردا خواهد بود. هرچند نتیجه گیری در مورد آینده این مذاکرات خیلی دشوار است، اما آغاز گفتگوهای تاریخی صلح درقطر فردا روشن خواهد کرد که مسیر مذاکرات و چشم اندازه صلح کدام مسیر را درجاده ی پرخم و پیچ جنگ چهل ساله درافغانستان می پیماید.